Heti Abszurd: A siker titka

Orbán Viktor 11 millióért házat vásárolt Felcsúton – értesült a Népszabadság. A 2079 négyzetméteres ingatlan két oldalán az édesapa, Orbán Győző 2010-es választási győzelem után vásárolt és azóta érintetlen háza, valamint Lévai Anikó ingatlana áll, és a miniszterelnök felesége már korábban, több lépcsőben megszerezte a ház alatt lévő nádasokat-szántókat is. A szomszédban épül 2,8 milliárd forintos tao-támogatással a felcsúti stadion – a lap szerint ennek kiszolgálására szálloda épülhet a felsorolt ingatlanokon, bár a Miniszterelnökség közölte: Orbánék saját használatra vásárolták. A faluban van már egy wellness-szálló, de az kicsi. A hotel a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kezelésébe vett alcsúti arborétum mellett található, a stadiont (képünkön) és az arborétumot az újra indított felcsúti kisvasút köti majd össze. Ezt az Orbán-kormány egy mostani döntésével tette kiemelt projektté, a felújítást 600 millió forinttal támogatja. Az Orbán család Alcsútdobozra teheti át a székhelyét: Orbán Győző ingatlanforgalmazó cége 2011-ben megvette József főherceg egykori majorságát 13 hektáron, öt műemléki épülettel. A helyiek szerint Orbán és Lévai gyakran megfordultak az építkezésen, ahol olyan anyagokat használnak, mint amilyet a Cinege utcai családi villán és a Puskás akadémia épületein látható – írta a lap.

A Közgép Zrt. konzorciuma nyerte meg a Budapesti Közlekedési Központ által kiírt, nettó 4 milliárd forintos, vasúti felüljáró-építési tendert – közölte a napi.hu. Eredetileg félmilliárd forinttal olcsóbbra becsülték a projekt árát. Simicska Lajos cége a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egyik útfelújításra kiírt közbeszerzésén is sikeresen szerepelt: a 88-as főút egy 6,3 kilométeres szakaszának burkolaterősítését is elvégezheti 1,4 milliárd forintért.

Egy olyan 32 éves jogász kerül be a jegybank monetáris tanácsába, akinek nincs ez irányú szakmai tapasztalata – derítette ki az Index. Kandrács Csaba István jogot tanult, közgazdaságtant nem, és 2009-től a Rogán Antal vezette V. kerületben volt pénzügyi osztályvezető, mielőtt helyettes államtitkár lett 4 hónapra a Matolcsy György vezette nemzetgazdasági tárcánál, majd azzal került be hírekbe, hogy hozzá igazították a szabályozást, hogy kinevezhessék az Államkincstár elnökének kellő vezetői tapasztalat nélkül is. 4 hónap múlva viszont innen is elküldték. Kinevezése révén ő is dönt majd az ország egész külső stabilitását, a devizatartalékot vagy a teljes bankrendszerünk biztonságát érintő kérdésekben.