Kedvező gin árak a kereskedésben

Sokan kedvelik az égetett szeszesitalokat. Mai viszonylatban, a gin árak is egészen kedvezőek. Ez nagyon jó hír azon személyeknek, akik szeretik a borókabogyó, a különböző gyógynövények és a jó minőségű alkohol rendkívül ízletes elegyét. Lényegében két fajtáját különböztethetjük meg.

Az egyik az alacsonyabb minőségi osztályba tartozó kevert ital, a másik a határozottan nívósabb párolt típus. Az előbbit inkább koktélok alapanyagaként fogyasztják, míg az utóbbit kevés jégre töltve önmagában. Alkoholtartalma mindkét esetben 37,5 százalék. A gin akkor vált rendkívül elterjed itallá, amikor az 1700-as években engedélyezték az alkohol ilyen jellegű lepárlását.

Mivel nagyon komoly társadalmi és egészségügyi problémákat okozott az efféle korlátlan alkoholizálás, törvényekkel szabályozták a főzést és a kereskedelmét is. Ez azonban nem csökkentette a népszerűségét, csak még inkább felértékelődött tőle. Sokkal jobb minőségű italok kerültek így a piacra, természetesen a gin árak ezzel együtt megváltoztak.