Pár szóban a sarokcsiszolóról

A jól működő, megbízható és profi kézi flex minden mesterember legjobb társa. A sarokcsiszoló kétségtelenül az egyik legtöbbet használt szerszámnak számít, köszönhetően a praktikusságának és a sokoldalúságának. A megannyi kiegészítő tartozékának köszönhetően, rengeteg feladat elvégzésére alkalmasnak bizonyul.
Legyen szó akár csak egy kisebb, nem túl erős flexről, az biztos, ha ahhoz adott a megfelelő kiegészítő, akkor azzal vágni, polírozni, csiszolni és egyéb feladatokat is el lehet végezni. Jogosan merülhet fel egyesekben a kérdés, hogy a sarokcsiszolót sokan miért illetik flex névvel?

Nos, régen a Flex egy német cég volt, amelyik főleg az ilyen szerszámok gyártásával foglalkozott. Habár ma már nem ezen a területen tevékenykedik, de mivel egy ideig sok európai ország piacát uralta, megmaradt a név. A sarokcsiszoló esetén fontos az, hogy milyen vágókorongot vagy tárcsát választ az ember.
Az alkatrészek legfontosabbika ez. Számos anyaghoz gyártanak specifikus kiegészítőket. Létezik tehát tárcsa fához, fémhez, műanyaghoz, kerámiához, térkőhöz, vashoz, betonhoz és szinte mindenhez. Ha tehát tudja az ember, hogy milyen munka elé néz, és adott a kiváló sarokcsiszoló, akkor egyszerűen kiválasztható az a korong, amelyik biztosan nem fog csalódást okozni.

A csavarkompresszor előnyeiről bővebben

Nem kell érteni a kompresszorokhoz, hogy az ember, tudja, ebből sokféle létezik. Hazánkban igazán elterjedt a csavarkompresszor. Egy olyan rotációs pozitív elmozdulású berendezés ez, amit otthoni és ipari célra is sokan használnak. A működési elvének a lényege, hogy a benne található spirális fogaskerekekkel ellátott rotorok egymáshoz kapcsolódnak, hogy összepréseljék és kiürítsék a gázt.
Attól függően, hogy van-e kenőolaj a kompressziós folyamatban, a csavarkompresszor lehet befecskendező és olajmentes típusú. Az utóbbit pedig újabb két csoportra lehet osztani, száraz és spray-víz fajtára. A csavarkompresszor egyszerű felépítésű, kevesebb kopóalkatrésszel rendelkezik, alacsony kipufogógáz-hőmérséklettel. A legfontosabb pozitívuma mindenképp az, hogy roppant megbízható. Mivel kevés alkatrésszel rendelkezik, ezért hosszú élettartamú.