Változatos kandalló kiegészítők a kínálatban

Először mindig a kandallóbetét kerül a fókuszba, amikor kandallót akarunk venni, azonban szükségünk lesz egyéb tartozékokra is a telepítés során. A különböző megjelenésű kandalló kiegészítők célja, hogy egységgé kovácsolják össze magát a fűtőtestet. Ilyenek többek között a szellőzőrácsok, a füstcsövek, a reteszelő egységek, huzatszabályozók vagy a tűzkészletek. A kandalló kiegészítők minden eleme szükséges ahhoz, hogy ez a komplex egység megfelelően működhessen.

A telepítés folyamán kialakított konvekciós teret szükséges alaposan kiszellőztetni, erre a célra szolgál a szellőzőrács. A füstcsövek a helyes égéstermék elvezetéséért felelnek, a huzatszabályozó légzsilippel van megoldva. A tűkészlet segítségével tudjuk tisztán tartani tűzteret, a kandallóbetét hatásfokát pedig az utó-hőhasznosítókkal növelhetjük. A kandalló kiegészítők többféle stílusban elérhetőek, a letisztult formák és a rusztikus arculat képviselői egyaránt meglelik a számukra ideálist.

A kandalló tűztér, mint hangsúlyos elem

Bármilyen megoldást is érezzünk testhezállónak, tegyük mérlegre az érveket és az ellenérveket a tervezés során! A számunkra megfelelő kandalló tűztér harmóniát teremt az otthonunkban, a hatásfoka pedig kielégíti az igényeinket anélkül, hogy túlnőne azon vagy éppen alulteljesítené. A kandalló tűztér alján található csonkon keresztül lehetőségünk van külső levegőt rácsatlakoztatni a fűtőtestre, így nem a belső levegőt vonja el hasznosítás céljából.

Választhatunk panoráma tűztérrel rendelkező darabot, ami felső és hátsó víztartállyal rendelkezik, a klasszikus vonásaival pedig nosztalgikus hangulatot kölcsönöz az otthonunknak. A háromoldalas kandallóbetét mindegyik oldalán üveg található, így a látvány tripla vizuális élményt nyújt. Hőleadása magas arányban ezeken az üvegeken keresztül valósul meg, így érdemes a helyiséget is ennek fényében berendezni. A jól megválasztott kandalló tűztér hosszú évekig melegít majd minket az otthonunkban. Szánjunk minőségi időt a rendszeres karbantartására!