Az automata öntöző szórófej típusai eltérőek

Az öntözőrendszer hatalmas terhet vesz le az ember válláról, ráadásul rendszeresen ellátja vízzel a növényeket, gyepszőnyeget. Amennyiben az automata öntöző szórófej cseréje szükségessé válik, akkor egy percig se aggódjon! Remek webáruházak vannak, ahonnan könnyedén megrendelheti az említett eszközt. Több típus is található a piacon, ezért minden bizonnyal megtalálja az ideális darabot. Csupán arra figyeljen, hogy passzoljon a rendszerbe!

Az automata öntöző szórófej tönkremehet, amennyiben homok kerül a rendszert használó vízbe. Ez leginkább akkor fordulhat elő, amikor kútból szivattyúzzák a vizet és ugyanezt a vizet alkalmazzák az öntözőrendszerbe. Szerencsére létezik olyan eszköz, amelyik meggátolja a homok bejutását a szórófejekbe. Továbbá, az automata öntöző szórófej akkor is meghibásodhat, amikor a megszokottnál hamarabb érkezik a tél és az első fagy. Kapható rotátor fúvókával felszerelt példány, rotoros vagy spray szórófej is.

Az elemes öntözésvezérlő figyelmeztetheti a fagy érkezésére

Persze csak akkor, amennyiben az rá van kapcsolva az internetre, hiszen onnan szerzi a vezérlő az információkat. Ezáltal tájékoztatja, hogy ideje téliesíteni a teljes rendszert, mert bizony a váratlan fagy könnyedén okozhat kárt. Kiválaszthatja az elemes öntözésvezérlő verzióját, ugyanis több is található a piacon. Mindenképpen szükség van a vezérlőre, mert ezzel a szerkezettel állíthatja be a rendszert és adhatja ki a szükséges parancsokat. Enélkül nem lehetne elindítani vagy elzárni az öntözést, ezért eldöntheti milyen típust szeretne.

Az elemes öntözésvezérlő előnye, hogy nincs rácsatlakoztatva az áramhálózatra. Ezért, amennyiben elmegy az áram, a rendszer továbbra is működni fog, hiszen elem működteti azt. Természetesen ezen belül is több változatot lehet megkülönböztetni. Ha ellátogat az esomester.hu oldalra, akkor az elemes öntözésvezérlőről többet tudhat meg. Részletesen elolvashatja a leírását, valamint az árakat is megtekintheti. Ezt követően eldöntheti, hogy melyik lenne ideális Önnek.