Milyen ital az Unicum Barista?

A kávézásnak és a likőrfogyasztásnak hazánkban is nagy hagyománya van, a kettő ötvözéséből pedig megszületett az Unicum Barista, melynek a fő összetevői a már jól ismert Unicum és a világszerte népszerű Arabica kávé. Az italt tölgyfahordóban érlelik, melynek köszönhetően nyeri el végleges aromáját. Az Unicum Barista megtartva a Zwack unikum tradicionális gyógynövényes ízét, az arabica kávé pompás aromájával is gazdagodott. A frissen főtt eszpresszó íze és a fűszerek aromája érdekes ízvilágot eredményez.

Meglepő, de az Unicum és az Arabica kávé ízvilága pazar összhangot alkot. Az ital ízvilága jellegzetes Unicum ízvilág, melyet a kávé aromája csak kiegészít, és egy egészen különleges karakterrel gazdagítja. A lecsengése az Unicumra jellemző, kellemesen kesernyés, ám érződik rajta a fűszeresség. Az italt leginkább önmagában fogyasztva ajánlják, lehetőleg jól behűtve. Aperitifként is fogyaszthatjuk, étkezések előtt vagy után, de koktélokba is használják. Kávé és Unicum alapú koktélokba egyaránt kiváló lehet.

Hol kapható az Unicum Barista

Érdekesség, hogy az Unicum Barista kezdetben csak a vendéglátóhelyeken volt kaphat, ezzel kívántak tisztelegni a kávézás kávéházi, vendéglátó ipari hagyományának. Az első hónap után azonban a kávé Unicum már a boltok polcain is megtalálható volt, és jelenleg is rendelhető. Az Unicum Barista vásárlása ma már a hipermarketekben is megoldható, de webáruházakban is megtalálható, mint az italkereso.hu. Az italkereso.hu kínálatában többféle kiszerelésben is megtalálhatjuk, és készletről, gyorsan hozzájuthatunk, méghozzá meglehetősen kedvező áron, ha szeretnénk kipróbálni ezt a különleges Unicumfajtát, mely az Unicum és az Arabica kávé páratlan ötvözete.