A vázlatfüzet a művészek fő kelléke

Ma bátran kimondhatjuk, hogy nem létezik művész megfelelő eszközök nélkül. Például nincs író toll nélkül, ahogy grafikus vázlatfüzet nélkül, még akkor sem, ha az elektromos kütyüket is fel lehet használni. Természetesen írni és rajzolni is lehet a telefonok és tabletek segítségével, azonban ez nem ugyanolyan érzés.

A mobilokkal az a legnagyobb baj, hogy mindig akkor fognak pityegni, amikor pont elkezdenénk az alkotást. Ez teljes mértékben kizökkent minket a “flo” életérzésből és miután elolvastuk a sokadik üzenetet, már nem lesz kedvünk rajzolni. Nem véletlen, hogy a néma üzemmód nagy segítség lehet, ráadásul a zenét sem fogja zavarni. A kellemes háttérzaj egyeseknek inspirációként hat, de csak akkor, ha nem kell közben hívást fogadni.

Amennyiben azok közé tartozunk, akik inkább a csendet részesítik előnyben, akkor az a legjobb, ha a másik szobában hagyjuk a hangos dolgokat. Ezután jöhet a vázlatfüzet, pár ceruza és máris elkezdhetjük az alkotást. Ne engedjük, hogy bárki kizökkentsen minket!