Az autó mely részeit fóliáztassuk?

Sokat megtakaríthatunk azzal, ha karosszériavédő fóliával vonjuk be az új vagy használt autót. Amennyiben nem az egészet vonják be, legalább a legfontosabb részeit hasznos ellátni védelemmel a kőfelverődés ellen.

Karosszériafóliázással a sérülések ellen

Akármennyire is igyekszünk az autót kímélve vezetni, bizonyos fizikai sérüléseket lehetetlen csupán óvatossággal elkerülni. Az odafigyelésnek akkor lehet eredménye, ha karosszériafóliázásban ölt testet, mert így egy fizikai réteggel óvjuk meg a járművet a kőfelverődésektől.

A legpraktikusabb, ha a teljes felületet karosszériafóliázással látjuk el, ám ha első lépésben nem futja a teljes védelemre, érdemes legalább egy-egy különösen sérülékeny részt speciális, tartós, hosszú évekre szóló védelemmel ellátni.

Az autó melyik részét érdemes karosszériavédő fóliával ellátni

Első körben adja magát a lökhárító fóliázása: ezt rögvest azután ejtsük meg, hogy elhoztuk a szalonból az autót, hiszen oda verődik fel a legtöbb kő.

A motorháztető-védő azért fontos, mert a sárvédők első részét és a visszapillantó tükröt is megóvja a fizikai behatásoktól. Tegyük hozzá, a részbeni vagy teljes autófóliázás nemcsak a kövek ellen óv, hanem a vegyi veszélyeket is lerázza magáról. Még többet teszünk az autónk épségéért, ha a karosszéria szélvédő feletti területét is bevonják.

A sportautóknál jól jöhet külön figyelmet fordítani a hátsó kerék szélesítésére, mert ott az autó egy kicsit önmaga „ellensége”, maga a jármű ver fel köveket.

Összességében azonban – különösen a nagyobb értékű autóknál – a teljes karosszériafóliázás olyasmi, amelyen nem célravezető spórolni. Sokat többet nyerünk, mint amennyit anyagi értelemben kiadunk a minőségi munka elvégeztetésével.